Your Touch, So Foreign

In collaboration with Jasmijn Visser.

This film (beta version, 55 min) is the result of our research expedition to Kalmykia in July 2017, commissioned by Krasnoyarsk Museum Center, exhibited during Krasnoyarsk Biennale in October 2017.

Supported by the Embassy of the Netherlands in Russia, Stimuleringsfonds Creative Industry and Mondriaan Fonds.

***

Iedereen is Live

I.c.w. Jasper Koning

Developed during the masterclass „Sandberg @ Mediapark – Radical Imagination“.

Iedereen is live maakt het vluchtige medium van livestreams beschikbaar voor een breed publiek. Een professioneel panel van beroepskijkers loodst het publiek door een selectie van interessante livestreams onder begeleiding van een presentator. Zo ontdekken we rappende meisjes met hoofddoekjes uit Ede, krijgen we een rondleiding door een weedwinkel en worden we verrast door een vrouw met pandamasker en waterpijp die sensueel danst.

Livestreams komen negatief in het nieuws: een live zelfmoord, live moord of live mishandelingen. Iedereen is live laat een andere kant zien van dit nieuwe, vluchtige medium. Tijdens een marathon van 24 uur laten we zien dat werkelijk de hele wereld live is: van het land van de rijzende zon tot en met de surfdudes in Californie. Maar het concept leent zich ook uitstekend voor een uur online live video in het weekend. In beide gevallen met input van het publiek.

Moderator:

Tim den Besten

Seekers/ watchers:

Belle Phromchanya

Biyi Zhu

Lilian Stolk

Iona Stanescu

Ewa Schweifers

***